50. Het is er mee gedaan! Dit is onze laatste “corona” foto. Vanaf morgen trekken wij de wereld weer in, gaan shoppen, borders crossen, feestjes en festivals bezoeken, bossen en zeeën onveilig maken. 50 dagen hebben we dit volgehouden, en zoals aan alle mooie liedjes komt ook aan dit een eind. U bent bedankt voor uw aandacht en uw tijd, uw enthousiasme en uw feedback.
49. Rustpunt vinden
48. Chips roosteren op chiro wijze... begrijpen wie begrijpen kan
47 Loontje komt om zijn boontje, Lemmi startte een oorlog die hij dacht te winnen.
46. de "vroege vogel" schermtijd sessie. De jongens alleen in huis
45 "Muureke stamp", geen idee hoe dat anders noemt, tussen de persoonlijke spullen, het afval, de spullen voor het containerpark... het moest en het zou daar. Dik verloren, de bengel wordt een snelle voetballer (of ik oud)
44. Zelfportret met mijn vriend Pod. Mijnheer Tri Pod. Trouwste metgezel gedurende corona afzondering, maar ook trouw compagnon op vele andere excursies over de wereld.
43. fietstocht met de kleine kerel, 63km... doodmoe was hij. Maar tussen die twee kan je niet tussenkomen, twee handen op één buik
42. Apres-corona, wij zijn er alvast klaar voor.
41. Vieren we vandaag niet 50 dagen sociaal isolement? Het is niet altijd leuk, wachten op mama aan de winkel omdat hij niet mee binnen mocht. En dan komt papa nog toevallig voorbij op de fiets :-). Het is niet altijd eerlijk.
40. Dank u, voor alles
39. Regenachtige dagen... binnen vertier. The Sound op de platenspeler, WINNING, en toch dik op mijn doos krijgen. Aan mezelf, volgende keer zelf de bank zijn.
38. 47 dagen ver. We hoeven er niet alles voor te laten, sommige dingen gaan gewoon door. #allesomergoedvoortekomen
37. Een zeldzaam moment, Lemmi in rust. Maar een zo mooi en onschuldig moment. Heel moeiljk om vast te leggen, heel gemakkelijk te onthouden, heel mooi om deel van uit te maken.
36. Het is niet zulk een fijne periode. Er zijn op persoonlijk vlak ingrijpende dingen gebeurt. Dingen die helaas niet zijn gelopen zoals ik ze wilde, of zelf zag. In andere omstandigheden heb je dan sport om je hoofd vrij te maken, en om alles een beetje te ordenen. Door medische toestanden en de heersende corona gekte kon ik niet naar buiten. Daarom de “blijfinuwkot” trainingen, twee maal daags, telkens een uurtje.. om het hoofd leeg te krijgen en orde op zaken te krijgen. Het is niet gelukt, integendeel, de orde is ver zoek.
35. een poging om mijn lichaam en geest weer in balans te brengen.
34. 43 dagen ver...
34. Een poging om de mist in mijn hoofd een beetje klaarder te krijgen... voor zij die gaan zeuren over "in uw kot", DEES is mijn kot.
33. Vandaag heb ik serieus last gehad met deze mannen... Ik laat u morgen wel zien waarom. Lemmi houdt niet echt van verkleden. Voor hem is de politie een uitzondering... maar dat komt omdat hij nog niet naar de plaat van N.W.A heeft geluisterd. 41 dagen afzondering, het doet wat.
32. 4O dagen!! Zo lang dragen we ondertussen zorg voor elkaar. PROFICIAT aan u allen. En blijkbaar heeft het effect. We zijn goed bezig en kunnen trots zijn op onszelf. Op naar de volgende 40 dagen.
31. Moderne schoolmethoden, thuis onderwijs
30. Plastic bloemen, dit is niet echt. Gisteren las ik bij een vriend dat zijn dochter verdrietig was omdat ze haar vrienden mist. Niets lijkt zo moeilijk weer te geven als missen en verlangen. Een pose, zoals ze zeggen ... Mensen die mij kennen en begrijpen, weten dat zee mijn drijfveer is, mijn verbeeldingskracht naar verlangen. NEE, ik ga niet de zee op, althans niet vandaag.
29. Blijkbaar leven we ondertussen 37 dagen ver in coronatijd... Vakantie in eigen land dit jaar zegt men... telt "vanlife" als vakantie?
28. Vandaag hebben Lemmi en ik het Antitankkanaal afgereden, van Oelegem naar Stabroek. Best een eindje, 42km, wat de bengel fantastisch heeft gedaan. Totale eenzaamheid, we hebben op de hele tocht vijf of zes mensen gezien. Verder veel bunkers en forten die de tand des tiijds en epidemies goed weten te doorstaan.
27. Tweede poging tot food fotografie heeft te maken met kaas. Ik ben er nog niet uit of ik een carriere kan maken in deze tak van de fotografie, maar de pret die Lemmi hiermee had was onbetaalbaar.
26. corona dagen zijn goed voor experimenten... Weinigen weten dat, maar ik wou altijd graag food fotograaf worden. Eten op een mooie en esthetische manier in beeld brengen, het lijkt me een uitdaging... Hier mijn eerste poging, omdat niet alle dagen bol staan van het enthousiasme om portretten te maken.
25. Geen commentaar op die voetbalshirts van Antwerp. Ze zijn heel goed voor zaken als ... bijvoorbeeld ... helpen met de afwas. Jammer maar helaas geen training en ook geen voetbalkamp in de paasvakantie. Geen reden om het shirt van zijn favoriete team niet te dragen.
24. Moeder en zoon spelen samen gezelschapsspelletjes. Dat is de reden waarom de hoofdtelefoon met noice cancelling is uitgevonden (en nummers van Fugazi)
23. Pasen is bloemen voor oma... in het voorbijvliegen, en zonder oma haar lekkere pasta. Die is voor na de Corona dans
22. Genieten van de laatste zonnestralen op deze mooie zomerse dag
21. het dagboek van onze coronadagen. Sorry buren... het was eigenlijk best lang geleden dat ik nog gitaar heb gespeeld. Waar deze tijden al niet goed voor zijn
20. Lemmi laat de corona niet tot zijn hart komen noch aan zijn paasvakantie ... normaal werden er kampen gepland, met vrienden gespeeld, en veel zee, zee en zee ... Het is nu niet mogelijk maar zijn grenzeloze verbeeldingskracht gaat door, vandaag is hij een "nerf" -oorlog begonnen ... geen gevangenen nemen was zijn doel, en hij viel de vijand vanuit de ruimte aan die ons deze ziekte bracht.
19. "Crossing border" festival 2020 is gestart. het leven in de grensdorpen... Er is altijd wel een reden....
18. Project met "gerecycleerd" hout ... Invullen van corona-tijd. Ik ben ooit begonnen met het maken van mijn eigen meubels, maar vanwege tijdgebrek werden de projecten vaak ingevuld door ikea ... tijd om dat recht te zetten
17. Corona zoveel je wilt ... maar voetbal blijft. We wilden een jongen, we hebben hem. Maar we twijfelen, het lijkt meer ballet in plaats van voetbal.
16. Een typisch Belgische gewoonte om op zondag bij familie op bezoek te gaan wat een heel andere betekenis heeft als je familie "voor het hek" blijft.
15.Dingen die al tien jaar worden uitgesteld krijgen plots een zee van aandacht... #zelfmeubelsmaken
14. Corona is... genieten van krok uit het vuistje op vrijdag. En neen, wij gaan ons haar niet zelf knippen.
13.Gisteren stierf er iemand die ik kende, ten gevolge van Corona. Ik kende die mens uit de kliniek, en we hadden sporadisch contact, zoals dat heet. Ik kreeg het nieuws via sms, als volgt: Met deze wil ik laten weten dat mijn man,.... , overleden is. Ik moet u helaas laten weten dat er geen ruimte is voor afscheid noch groeten, en dat er niemand de begrafenis kan bijwonen, behalve ikzelf en onze kinderen. Vandaar dit beeld. Mensen die in het zelfde dorp wonen als ik weten dat dit cafe "leven" is, en vrolijkheid, en een stuk "zijn" in dit dorp. Ik wou geen beeld van bloemen noch kransen, kerkhoven of mineur... Het gesloten cafe in het dorp verteld genoeg.
12.Ondanks corana is het ook tijd voor 1 april. Onze bengel was al drie dagen aan het roepen hoe hij ons ging foppen. Vanmorgen leek hij het vergeten. IDEAAL. Ik heb afgesproken met de directie van zijn school dat ik even zijn klas mocht gebruiken, veilig, binnen wandelafstand, alleen, sociaal gedistianceerd... Tegen Lemmi heb ik gezegd dat de school terug begonnen is, en dat ze in kleine groepjes van vijf kindjes les zouden krijgen, elke dag een ander groepje. Eerst was hij boos, en weende hij, dan was hij terleurgesteld, dan was hij best blij. Aan school maar verteld dat het een aprilgrap was, maar toch even de klas kunnen gebruiken om dit beeld te maken.
11. Ondertussen dag 19? Ik weet dat de juiste vertaling van het woord "teddybeer" in het Engels "Ronny" is, maar voor deze keer houden we het bij teddybeer. In België is de uitdaging om een teddybeer voor je raam te plaatsen, zodat kinderen in de korte momenten dat ze naar buiten kunnen, een doel hebben en kunnen "jagen" op teddyberen...
10. Een dag te laat. Het zal niet storen zeker, het is niet dat jullie allemaal zo veel om handen hebben deze dagen. Buiten dan de mensen die door kunnen werken. Dagen waarin er tijd is voor reorganisatie en opruimen. En vooropvoeding, want dit is de ideale tijd om onze bengel een muzikale opvoeding te geven
9.Zondag en teveel wind. Geen zondagsmis, geen voetbal, geen Chiro,geen vriendjes en iPadloze zondag. En toch blijft zijn wereld overeind, en is het kind blij. Zonder gezeur, zonder drama, een levensles voor veel "volwassenen" deze dagen.
8.Ik had mijn oude squash raket bij de verzameling "containerpark" gelegd. Squash komt er niet meer van, en er liggen bovendien nog twee andere raketten in huis. Toen ik aan de bengel moest uitleggen wat het verschil was met tennis, zijn we maar begonnen aan een spelletje "carportsquash". Met als gevolg dat alle drie de raketten weer opgeborgen zijn.
7.Ondertussen leven we dag 16. Vaak is het goed om bezig te zijn met de dingen die al lang hadden gebeurd moeten zijn... Lemmi kuist zijn fiets en ik, ik kijk hoe Lemmi mijn fiets kuist
6.Een vers dagelijks brood, dat wordt gelegd en na tien minuten wordt binnen genomen... Social distance, maar ook zorg voor uw ouderen
4. Een verbod op lange fietstochten.. rond de kerktoren met zijn allen dan maar.
3. Het leven doet zijn ding... huiswerk maken, handen wassen
2. De dagen vullen...
1. Een beetje te laat gestart door drukte en werkzaamheden, maar dit is mijn kleine bijdrage aan onze corona dagen. (dag 9)